5 bra tips för smartphones

smarta saker med sms och moblerHar du någonsin tänkt på vad du skulle göra utan din smartphone. Tänk om du skulle vara vilsen i ett annat land, om du står i kön till kassan och kommer på att du inte har tillräckligt med pengar på kortet eller att du måste få tag på en viss person eller information där du inte har tillgång till datorn. Tänk att sitta på en buss eller ett tåg i 4-5 timmar utan din smartphone, hemskt va? Vi tar mycket för givet med all elektronik idag och glömmer lätt hur mycket enklare vår vardag blir med smartphones.

Här tänkte vi ta upp 5 trygga tips som gör ditt liv enklare med din iPhone.

Har någon parkerat på din plats eller smitit efter att ha kört på dig?

Bara lugn, du kan direkt få veta vem som äger bilen genom att skicka ett sms med bilens registreringsnummer till 72503. Du får ett sms tillbaks som talar om namnet och bostadsorten på ägaren och du kan sedan enkelt söka personen på Eniro eller Hitta.se.

Är pengarna slut på kortet eller kontot?

Usch vad pinsamt när man är ute och handlar eller shoppar och står i kassan med för lite pengar på kortet. Även här är din smartphone en räddning. Se alltid till att ha en app från din bank för att kunna hantera alla din konton på internetbanken. På det viset kan du när som helst flytta pengar mellan dina konton och fylla på det kort du normalt handlar med.

Om du skulle ha helt slut på pengar så kan du snabbt och smidigt låna pengar med mobilen. Det finns två bra sätt att låna, antingen skickar du ett sms med det belopp du vill låna till ett lånebolag eller så går du till hemsidan hos ett lånebolag och ansöker där. Dessa lån kallas för sms lån och normalt sett får du dina pengar samma dag. Du kan även ansöka om fler låneformer i mobilen men det är just sms lån som av naturliga anledningar är det vanligaste lånet som ansöks via mobil.

Är du vilse eller rädd för att köra bil i storstäder?

Du vet väl att din mobil fungerar som en GPS? Oavsett om du har en Android mobil, iPhone eller Windows mobil så finns det en app i mobilen där du får se en karta. I denna kartfunktionen finns en inbyggd GPS där du kan ange en måladress och sedan visas den kortaste färdvägen direkt på kartan. Om du vill ha en ännu bättre GPS så kan du köpa mer avancerade GPS-appar.

Bästa nöjet på resan

Om du inte är så bevandrad i teknikvärlden så kanske du inte känner till alla nöjen man kan uppleva med en smartphone. Många nöjen är helt gratis och vi tänkte tipsa om ett par. Lyssna helt gratis på din favoritmusik med appen Spotify. Där kan du söka efter dina favoritartister och spela upp låtarna direkt i mobilen, så glöm inte hörlurarna på tåget eller bussen.

Om du gillar spel så har du miljoner olika små och stora spel att välja mellan. Faktum är att spelen har blivit riktigt bra i mobiler, mycket bättre än av äldre generationers TV-spel var, speciellt grafikmässigt. Gå till din app-butik, t.ex App store eller Google Play för att söka spel och andra appar.

Streama film helt gratis

Japp du läste rätt och du vet säkert att det finns platser på nätet där man kan ladda ner gratis film, men det tänker vi inte rekommendera då det är olagligt. Ta i stället en titt på Plex som är ett fantastiskt program. Plex är en mediaserver/spelare som hanterar alla dina filmer och lägger till omslag, genre, kvalitet, skådespelare, speltid och allt som har med filmen att göra. Du får ett eget bibliotek med alla filmer du äger som du kan sitta och bläddra i på datorn, men det är nu det fina kommer.

Om du uppgraderar ditt Plex konto så får du tillgång till en mobil funktion där du kan spela upp alla dina filmer från din dator direkt i mobilen, vart du än är. Så du kan se din favoritfilm på tåget eller bussen helt gratis och fullt lagligt.