Pengar i mobilen

mobil betalningDet är ingen tvekan om att mobilen är framtidens tekniska verktyg. Mobilen är redan ett så viktigt och sofistikerat verktyg att många väljer att göra allt med sin telefon, vissa införskaffar inte ens en dator. Den stora flugan just nu är att erbjuda möjligheter till betalningar och finansiering direkt i mobilen. Du kan alltså använda telefonen för att betala i kassan, snabbt förflytta och föra över pengar samt till och med låna direkt i mobilen, så snabbt att du kan få pengarna direkt på kontot.

Apple Pay

Apple Pay är den nya tjänsten från Apple där du kan ansluta ett kreditkort till telefonen. I alla butiker som har Apple Pay’s betalningslösning, kan du betala direkt med mobilen, endast genom att sätta ditt finger på hemknappen (gäller endast telefoner med fingeravtrycksläsare). Du kan även använda Apple Watch. Det är ett faktum att metoden är väldigt trygg, eftersom du måste legitimera dig med ditt fingeravtryck. Det spelar alltså ingen roll om du får telefonen stulen, ingen annan kan använda den för att betala. Läs mer om Apple pay i pressmedelandet http://www.apple.com/se/pr/library/2015/12/18Apple-China-UnionPay-to-Bring-Apple-Pay-to-China.html

Swish

Få har nog undgått Swish betalning, som idag finns som tilläggstjänst hos alla banker. Du ansluter din telefon enkelt till Swish genom att ladda ner appen, sedan hämtar du en licens från din bank så att tjänsten kopplas till ditt bankkonto. Swish kan användas i många butiker och om dina vänner också har tjänsten så kan ni enkelt och snabbt föra över pengar till varandra, direkt med mobilen. Besök din banks hemsida för att läsa mer om Swish.

SMS-lån

Idag kan du få lån på upp till 25.000 kr, på bara några minuter. Dessa lån kallas ofta för SMS-lån och kan ansökas om antingen genom att skicka ett sms eller att ansöka via nätet eller en app. Du behöver dock mobilt BankID installerat i telefonen, så att du kan legitimera dig digitalt. Läs mer på www.lanapengar1.se för att se vilka tjänster du kan använda.

Bitcoin

Bitcoin är den nya, revolutionerande, digitala valutan som så många väntar på ska slå fullt ut. Bitcoin samlas i din mobil, på ett konto, som du använder för att betala med. Valutan och tjänsten är inte kopplat till ditt konto och det görs inga registreringar av dina köp i ditt namn eller personnummer. Just denna formen av anonym konsumtion har efterfrågats länge men det är många som tror att det antingen kommer att läggas ner eller att världens regeringar kommer att kräva kontroll över den nya valutan.